Nu există întrebări proaste, doar oameni proşti.

vineri, 5 februarie 2010

Scrisoare spre trecut

Cum ar fi daca ai putea trimite o scrisoare in trecut. O scrisoare adresata tie.

Pustiule,

Am avut ocazia sa iti scriu o scrisoare, o scrisoare despre ce vei deveni, m-am gandit ce sa iti spun si ce sa schimbi ca sa ma simt eu mai bine. Mi-a fost teribil de greu sa incep asta pentru ca si peste ani vei ramane la fel de ignorant in fata deciziilor majore asa cum esti si cand citesti randurile astea (macar pana termini randurile astea nu te mai gandi cum sa te dai la colega de banca, ce naiba, iti vorbesti tu din viitor..).
Pustiule te asteapta zile grele si nu o spun sa te fac sa nu dormi bine la noapte sau sa te atentionez sa nu mai gresesti atat de mult, o fac pentru ca am ocazia sa vorbesc cu tine si imi place asta pentru ca tu intelegi intru-totul ceea ce iti spun.
Daca ajunge scrisoarea cu bine stai linistit, in cateva zile o sa te impaci cu creata noastra asa ca nu ai motive de ingrijorare, desi grijile tale sunt atat de placute acum. O sa te desparti si o sa te impaci cu ea pana cand distanta o sa va desparta. Stiu ca suna trist  dar te cunosc, o sa reusesti sa treci peste. Peste asta si multe altele, te invidiez pustiule,  o sa reusesti sa iesi de multe ori din rahat.
Nu are rost sa-ti povestesc ce urmeaza sa traiesti, probabil te-as plictisi de moarte. Vreau totusi sa-ti mai spun ceva despre viitorul tau, peste ani vei cunoaste pe cineva, o pustoaica, o sa-ti dai seama cand va fi vremea despre cine vorbesc. O sa simti din prima clipa ca ar fi o greseala daca ai alege sa fi cu ea.
Si va fi una...a dracului de mare.
Vreau totusi sa faci acelasi lucru pe care am ales sa il fac eu...greseste pustiule. Stiu ca esti singurul care nu se va sfii sa o faca in ciuda faptului ca e gresit doar din dorinta de a invata ceva.
Vad pe ceilalti care au sansa sa-si scrie scrisori ca au umplut cu dorinte pagini intregi, eu insa ma chinui sa-ti scriu cateva randuri nu pentru ca nu am ce sa iti spun...ma  chinui pentru ca stiu cat de mult ti-ai dorit sa o faci bine de fiecare data cand ai facut-o lata. Nu am sa-ti spun sa nu o ranesti pe blonda simpatica cu care vei sta doar o zi, pentru ca stiu ca se va intampla doar o data si stiu ca ai fi cautat-o sa ii vorbesti daca ai fi avut inspiratia sa ii ceri o adresa. Dar a fost prea cliseic sa-ti strici starea de bine cu astfel de amanunte.
Nu am sa-ti spun nici macar sa nu te rupi in gura cu colegii tai si sa te urci pe masa de biliard chiar daca ai inchiriat-o,desi sincer nu-mi aduc aminte daca ai nimerit-o chiar pe aia. Nu o sa-ti spun nici macar ca bodyguarzii aia aveau dreptate sa te scoata afara desi erau altii mai rupti ca tine dar pentru care masa de biliard nu parea atat de ispititoare. Nu am sa-ti spun sa te feresti sa faci asta si niciuna din celelalte nebunii pentru ca stiu ca daca a fost gresit nu ai mai facut si a doua oara. Fata de tine  insa nu te vei opri nici prima, nici a doua, nici macar a-n-a data ...dar de asta nu-ti fa griji, ma ocup eu.
Pustiule e plictisitoare pentru amandoi scrisoarea asta am impresia ca astepti un ps cu numerele de la loto dar din pacate nu o sa joci niciodata asa ca habar nu am sa ti le spun. Ar fi fost usor sa le caut  dar crede-ma nu vrei sa le sti, poate pare stupid chiar si pentru tine insa vei intelege ca...nu, nu vei intelege nimic, adevarul e ca nu am voie sa le trec.
Da. Stiu. E de cacat regula asta.

PS: Chiar daca te-am injurat de multe ori, in cea mai mare parte a timpului....te iubesc pustiule.
Multumesc pentru ca m-ai invatat sa ies de  fiecare data din rahat.

                                                                                        Cu drag  Tu pentru Mine

3 comentarii:

dedelina spunea...

super tare!!!!!!!!.....restul ar fi de prisos..nebunie!!!

STAR spunea...

Frumos!

just_me spunea...

hey!!!care iti e viatza??imi place scrisoarea ta.....esti un tanar foarte capabil...te descurci foarte bine in scris!!!:)saptamana faina!!!

Totalul afișărilor de pagină